Строителство и основен ремонт на близо 145 километра магистрали и

...
 Строителство и основен ремонт на близо 145 километра магистрали и
Коментари Харесай

Нова отсечка от АН „Струма“: Очаква се да облекчи пътуващите към и от Гърция и Банско

 

Строителство и главен ремонт на близо 145 километра автомагистрали и основни републикански пътища са стартирани от началото на мандата на служебния кабинет, сочи докладът на районния министър Виолета Коритарова.

За подписани близо 1100 съглашения с общини са преведени 54 милиони лв..

Един от основните обекти, е идната рационализация на към 40 км от трасето от Ружинци до околовръстното шосе на Монтана, част от скоростния път Видин – Ботевград.

 Стрелба в столичния кв. „ Модерно предградие “, има жертва (СНИМКИ И ВИДЕО) България 2 мин. Стрелба в столичния кв. „ Модерно предградие “, има жертва (СНИМКИ И ВИДЕО)  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  След повече от месец огледи: Кога ще стартира ремонтът на бул. „ България “ и Околовръстното? Тази сутрин 2 мин. След повече от месец огледи: Кога ще стартира ремонтът на бул. „ България “ и Околовръстното?  200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано? Тази сутрин 3 мин. 200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано?  Съдът реши: Каква е присъдата на Андриан Антонов, предизвикал гибелта на Ани и Явор България 2 мин. Съдът реши: Каква е присъдата на Андриан Антонов, предизвикал гибелта на Ани и Явор  Делян Пеевски: Връщаме втория мандат незабавно, Движение за права и свободи няма да се разцепи България 3 мин. Делян Пеевски: Връщаме втория мандат незабавно, Движение за права и свободи няма да се разцепи  Лидерът на ГЕРБ: „ Борисов-Пеевски “ като композиция рухна България 3 мин. Лидерът на ГЕРБ: „ Борисов-Пеевски “ като композиция рухна  Стрелба в столичния кв. „ Модерно предградие “, има жертва (СНИМКИ И ВИДЕО) България 2 мин. Стрелба в столичния кв. „ Модерно предградие “, има жертва (СНИМКИ И ВИДЕО)  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  След повече от месец огледи: Кога ще стартира ремонтът на бул. „ България “ и Околовръстното? Тази сутрин 2 мин. След повече от месец огледи: Кога ще стартира ремонтът на бул. „ България “ и Околовръстното?  200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано? Тази сутрин 3 мин. 200-годишен чинар: Защо вековното дърво беше асфалтирано?  Съдът реши: Каква е присъдата на Андриан Антонов, предизвикал гибелта на Ани и Явор България 2 мин. Съдът реши: Каква е присъдата на Андриан Антонов, предизвикал гибелта на Ани и Явор  Делян Пеевски: Връщаме втория мандат незабавно, Движение за права и свободи няма да се разцепи България 3 мин. Делян Пеевски: Връщаме втория мандат незабавно, Движение за права и свободи няма да се разцепи  Лидерът на ГЕРБ: „ Борисов-Пеевски “ като композиция рухна България 3 мин. Лидерът на ГЕРБ: „ Борисов-Пеевски “ като композиция рухна

Изгражда се и нов 600-метров сектор от Автомагистрала „ Струма “ при град Симитли – от автомагистралата до разклона за Банско, където в този момент тя свършва и придвижването минава в двулентов път.

45 милиона лв. са планувани за главен ремонт на „ Дунав мост “ при Русе. Съоръжението е в сериозно спешно положение, което основава действителна заплаха за преминаващите по него.

Предприети са стъпки и по основаване на работна група, която да изготви график за осъществяване на плана за тунел под връх Шипка. Предвижда се строителството да продължи към три години и половина. Заложено е построяването на пет тунела с обща дължина 4 км, на 6 моста и на 1 подлез.

Всеки, който пътува през лятото към Гърция или Банско и назад, знае, че секторът от пътен възел „ Симитли “ до началото на Автомагистрала „ Струма “ е същинско тестване за търпението и нервите. Километричните опашки и тапи обаче основават неудобства освен за пътуващите, само че и за поданици на кв. „ Ораново “ в Симитли, които безусловно не могат да излязат от квартала и да стигнат до центъра на града през почивните дни.

Очаква се, новата права да облекчи трафика и да постави завършек на тапите.

Някои от водачите са скептични и не чакат доста усъвършенстване на този стадий.

За жителите на Симитли новостроящата се права ще облекчи напредването, което на моменти е невероятно, разяснява кметът на общината Апостол Апостолов.

Снимка: bTV

„ По принцип, няма да има това нещо, което се получава, тези тапи, да не могат хората да се приберат по домовете си, изключително в трите квартала от другата страна на реката “, споделя Апостолов.

Трайното решение, съгласно всички е довършването на Лот 3.2 през Кресненското дефиле, чието строителство обаче, ще стартира след към година, разясниха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ Към момента това, което е допустимо да бъде осъществено за облекчение на трафика, е асфалтиране на 600-метровата права, която ще разреши елементарно събиране на трафика от двете посоки Кулата - София и Банско - София “, сподели инж. Виолета Коритарова, министър на Министерство на регионалното развитие.

Снимка: bTV

„ Обещаваме, че до неделя ще бъде омекотен трафикът в посока София, сега на прибиране от Банско и от Гърция “, съобщи инж. Йордан Вълчев, шеф на АПИ.

Обжалванията за строителството на Лот 3.2 са завършили, сподели още Вълчев и добави, че към този момент е оповестена социална поръчка за планиране на трасето. До тогава, новата права край Симитли е отчасти, само че положително решение за натоварения трафик в региона.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР